vrijdag 17 februari 2012

Ik vond het een leuke doedag.
Leuke  richtingen en vooral voor technische ingestelde mensen.
Ik vond het leuk bij mechanica dat ze als initiatief die docktecs om het vak mechanica
te leren kennen.
Zelf zou ik niet naar deze school komen.
Maar toch raad ik de school  aan voor mensen die voor zouden
een technische richting kiezen
 Boone Niels verslag doeweek
Vandaag was een leuke dag. We hebben eerst een fiets leren repareren en gezien hoe dat allemaal werkt. De volgende workshop ging over vrachtwagens. We hebben geleerd over het vak. We mochten ook in een vrachtwagen zitten en alles eens goed bekijken. We hebben ook een leuk spelletje mogen spelen. Mechanica was het volgende we hebben all machines leren kennen en ook een cadeautje gekregen. We kregen elk een dogtag waar onze naam en geboorte datum op stond. Autotechnieken was ook heel interessant. In schilderen en decoratie hebben we een mooi kunstwerk gemaakt maar we mochten maar drie kleuren gebreuken zodat we leerden mengen. Het metselen was soms heel moeilijk maar wer kregen hulp van een paar leerlingen. In handel gebruiktzen we de computer dat is heel leuk, we moesten een vragenlijst invullen. En als afsluiter chemie.
Het was een heel leuke dag.
Lara van Basisschool Westerhem
Toen we aan kwamen werden we hartelijk ontvangen. We kregen een koffiekoek met een glaasje fruitsap of chocomelk.Na het smullen maakten we  meteen kennis met de vrachtwagens.we mochten zelfs een ritje maken.Ook in mechanica was het zeer leuk,we hebben een dogtag gemaakt.Bij het schilderen ontdekten we hoe we een mooi schilderij konden maken aan de hand van een sjabloon.


Misschien zie je één van ons wel volgend jaar terug!!!

Met vele groetjes van de Wijze Eik (ZOÊ EN FARAH)
Toen we aankwamen kregen we een koek en een drank. Eerst hadden we met elektriciteit gewerkt met lampjes. Vervolgens hadden we in een vet coole truc gereden. Daarna was het leuk toen we die ijzeren naamplaatjes hadden gekregen. Toen hadden we op een motor gereden, jammer dat hij niet kon rijden. We hadden ook geleerd met een vrachtwagen te kunnen werken. Aran

Toen we aankwamen hebben we een ontbijtkoek mogen kiezen en  fruitsap mogen d0rinken. Daarna hebben we onze eerste workshop gedaan,dat was elektronica. Daarna hebben we een ritje gemaakt met de vrachtwagen. En toen hebben we een naamplaatje gemaakt met daarop uw voornaam,uw achternaam en ook onze geboortedatum. We hebben ook nog in een andere vrachtwagen gezeten maar die reed niet. We hebben ook nog bouw gedaan en dat vond ik heel leuk. Ik vind het hier super leuk en ik vind deze school ook een aanrader.
 ThomasVandaag komen een paar scholen naar het KTA MOBI, een technische school.
We doen verschillende workshops.
We hebben al in een vrachtwagen gezeten, meer uitleg gekregen over de dode hoek en nog veel meer.
Zo te zien zijn er meer jongens dan  meisjes.
Dat is misschien ook omdat er veel machines zijn .
 
Emma en Pauline
We zijn met de klassen 2A1, 2A2 en 2A3 op doedag gegaan naar KTA Mobi.
We werden ontvangen met koffiekoeken en een drankje.
We kregen de kans om verschillende workshops en vakken te beoefenen waar de  leerlingen dagdagelijks mee te maken krijgen. We hebben onder andere gemetst, een workshop ICT gekregen en enkele onderdelen van de auto geleerd. Ook deden we enkele chemische proefjes. Het was een heel leerrijke en leuke dag.

Groetjes Kwinten, Maarten en Chloë van het Atheneum Gentbrugge.

                                    hallo ,

Wij zijn 2de jaars en zijn hier op doedag gekomen en willen onze ervaring met jullie delen.  Het eerste wat ons is opgevallen is dat de leerkrachten zeer sympathiek zijn,vooral die van handel / informatica, ze stelden ons op ons gemak. De studenten waren heel lief voor ons en hielpen ons heel goed tijdens de  workshops bv: schilderen en metsen. We zijn heel goed ontvangen geweest met een heerlijke koffiekoek en een drankje.
 het is een aanrader voor jongens en meisjes die graag een richting in het beroeps en technisch willen volgen ! 

Written by : Lotte, Kimmy & Maud.

Ondanks we te laat waren, kregen we ook nog een warm ontvangst met lekkere koffiekoeken.
Eerst gingen we naar de schilderen en decoratie-workshop en dan naar de bouw-workshop.
Er zitten hier veel jongen.
het is hier heel leuk in de workshop handel.
Groeten : Jana en Amy!
               Atheneum Gentbrugge!
Tot nu toe heb ik alleen bouw gedaan. Ik vond het heel erg leuk. Maar het lukte niet echt. Ik denk ook dat ik het type niet ben voor in de bouw. Ik verwacht dat ik hier nog heel veel andere leuke dingen kan doen en proberen. Deze les vind ik wel wat minder want ik werk niet graag met computers.
Imane.

donderdag 16 februari 2012

Doe-dag 16/2/2012

Vandaag was een enorm leerrijke dag voor onze leerlingen (en voor mezelf ). We hebben een idee gekregen over het fietsatelier, de autogarage, de vrachtwagens, mechanica en nog vele andere beroepen. Enkele van onze leerlingen zouden eventueel wel naar KTA Mobi willen gaan dus ik denk dat het doel van de dag ten volle bereikt is. Ikzelf vond het een goed georganiseerde interactieve dag met een 'lekker' onthaal ;) Een enige bedenking is misschien of het programma niet ietsje ingekort zou moeten worden. Ik merkte bij de leerlingen alsook bij mezelf dat het lastig werd om in de namiddag nog volledige concentratie te houden.

Begeleider Toren Van Babel
Groep C
De groep  bestond uit leerlingen van de Toren van Babel. Alle klassen door elkaar.t Was best een hele uitdaging. De vrachtwagen was een heel succes maar alle andere werkgroepen  deden er niet voor onder.Overal was er een goede en leuke samenwerking tussen leerkrachten en leerlingen. De leerkrachten hebben waarschijnlijk een cursus 'OKANS' gevolgd want ze hebben vandaag hun diploma behaald. Ze kunnen zeer goed omgaan met onze sloebers.Ze zijn er ook bewust van dat ze een moeilijk woord beter door een gemakkelijk vervangen..En bovendien is iets tonen beter dan duizend woorden.
Misschien  1 bedenking :het is voor de leerlingen van hier niet zo goed inleefbaar dat OKAN leerlingen nauwelijks Nederlands kennen als ze de terminologie van de fiets moeten noteren
De Okanners zijn over alles enthousiast. Natuurlijk is de vrachtwagen opleiding iets dat hun ogen uitsteekt.Maar ook fietshersteller en electriciteit en mechanica. enz.
We vonden het best een interessante dag.Het heeft onze ogen geopend voor 'morgen'..
Heel erg bedankt .Toren van Babel-Ria Flament


De Toren Van Babel was terug aanwezig op de leerrijke Doe-dag. Onze leerlingen hebben deelgenomen aan het ruime aanbod van workshops die een weerspiegeling zijn van de richtingen van deze school. We zijn zeer goed ontvangen door het team die onze  leerlingen met veel enthousiasme en geduld begeleid hebben.

Bedankt !!
Op bezoek bij KTA mobi,
hier in KTA mobi leren we verschillende richtingen kennen.
Zoals:economie,mechanica en elektriciteit.
 Bij mechanica leerden we verschillende machines kennen

Sofie en Priyanthi


Hoi, wij zijn Flore en Hava van De Wijze Eik Mariakerke.
We hebben leuke workshops gedaan: chemie, bouw, autotechniek, schilderen en decoratie,handel.
We vinden het hier super tof en zouden graag nog eens willen terug komen!! :)

We zijn vandaag begonnen in de garage.Op de auto hingen allemaal nummertjes waarvoor wij de naam van het juiste onderdeel moesten zoeken,wij weten nu wat een velg,voorbumper,batterij,...( vonden we meer voor stoere jongens,maar wel leuk ).Toen we uit de garage kwamen mochten we naar iets creatievers: schilderen en decoratie! Eerst leerden we de taken dat je als schilder moet kunnen daarna leerden we wat men nodig heeft om de taken uit te voeren,maar het leukste was zelf schilderen met de hoofdkleuren: blauw,rood en geel. Na het creatieve werk mochten we over naar het stoerdere werk: metsen. Dat was niet gemakkelijk omdat onze grote helm op ons hoofd zat te wiebelen maar de jongens van het derde jaar bouw hebben ons goed geholpen bij het bouwen van rechte muurtjes. Na de pauze mochten we naar de informaticaklas,daar zitten we nu maar nu moeten we vlug naar de volgende!
groetjes van de coole meiden: Anke en Amber van De Wijze Eik

Duncan: zeer leuke workshops!
schilderen was zeer leuk
metselen was ook leuk maar niets voor mij
en economie is gewoon een test van wat je weet
ik hoop dat we nog iets met acteren of entertainment zullen doen
We hebben daarnet geschilderd en gebouwd,
Ik vond het schilderen het leukst.
Er waren veel verschillende sjablonen.
Ik heb de salamander genomen en ik vond mijn resultaat wel leuk!
Als ik nog iets zou mogen kiezen om iets te doen dan zou ik het labo kiezen,
Want ik vind het wel plezant om bezig te zijn met proefbuizen en  nieuwe dingen te ontdekken.
IK hoop dat we hier nog veel leuke dingen gaan beleven!

ik vind het hier wel leuk maar we hebben nog maar 1 ding gedaan en dat is bouwen en dat was wel leuk.


remi

dinsdag 14 februari 2012

Posted by Picasa


Posted by Picasa


Posted by Picasa
Ik vond de chemie heel leuk met al die experimenten (die vond ik vroeger ook al leuk).

De bouw was ook heel leuk omdat we dat mochten uitproberen en het was super tof.

De auto´s en vrachtwagens waren heel interessant,
en bij de vrachtwagens hebben we ook uitleg gekregen over de dode hoek van een vrachtwagen.

Bedankt voor deze toffe dag!

Vele groetjes GBS Beervelde (Jorn).
Hallo ik ben manu kochuyt, en ik ben met mijn school naar de kta mobi  gekomen voor een paar werkshops. Je kon er informaticabeheer en handel ,bouw, schilderen en decoratie, autotechnieken, chemie, vrachtwagen volgen. We mochten mee rijden met de vrachtwagen, ekektriciteit, lichte verbrandingsmotoren, mechanica dit waren de opdrachten die we mochten doen. Het was heel informatief want er waren veel dingen die we nog nooit hadden gezien. En dan wisten we ook al een beetje meer wat voor richting we zouden doen.
Vandaag waren we op de Doe-Dag in het Kta Mobi.
We vonden het heel leuk en konden een aantal activiteiten doen.
Onder andere:
Schilderen en decoratie, elektriciteit, tweewielers en lichte verbrandingsmotoren, mechanica,...
De tofste activiteit vonden wij: schilderen en decoratie.


Vele groetjes,

Yasmine en Linde van GBS Lochristi
Wij, het zesde leerjaar van GBS Lochristi,  zijn dinsdag 14 februari een kijkje gaan nemen in het Kta Mobi.
We mochten in groepjes verschillende workshops doen. We begonnen met een koffiekoek en een drankje. Elektriciteit was onze eerste activiteit, daarna volgde de vrachtwagen en de dode hoek. Toen gingen we naar mechanica, daar mochten we een plaatje maken zoals in het leger. Bij het metsen maakten we een piramide. Fietsen herstellen kunnen we nu ook! We hebben nog een paar workshops te doen, maar we vinden het hier nu al supertof!
Vandaag, 14 februari, zijn we naar de doedag in KTA gegaan. Het was een super leuke ervaring. We hebben allemaal een naamplaatje gekregen in de mechanica afdeling. Daar hebben we geleerd uit welk materiaal de dogtag is vervaardigd, en hoe je te werk gaat bij het boren van een boorgat. We hebben ook de onderdelen van een fiets moeten opsommen en de dingen die kapot waren moesten we ook nog herkennen en mochten die herstellen. Bij de motor moesten we het merk, type en cilinderinhoud zoeken. We hebben ook mogen meerijden in een vrachtwagen. We moesten onderanderen het rijbewijs weten dat je nodig hebt om vrachtwagen chauffeur te worden. De dode hoeken hebben we ook geleerd, dat is wel handig om allemaal te weten. Bij elektriciteit hebben we vier foto's gezien, die moesten we allemaal goed benamen. Bij informaticabeheer/handel hebben we wat gezien over geld. We hebben ook moeten opsommen uit welk land de kaas, champagne & wijn, chocolade, olijven en schoenen afkomstig waren. Daar zijn we nu met bezig. Straks moeten we nog bouw, schilderen & decoratie, autotechnieken en chemie doen. We kijken er al naar uit.
Laura
Het was hier leuk omdat we veel konden doen zoals metselen, schilderen, auto's bekijken enz.
We kregen ook even de tijd om te babbelen aan tafel en er is hier ook een jongetje van onze leeftijd en die zat bij de laatste 8 van junior masterchef. Hij kan beter koken dan mijn papa en mama!
We hebben een handtekening gevraagd en een foto getrokken.
Hij heet Aymeric. We hebben ook een enquête ingevuld op de computer en we moesten ook oefeningen op algmene kennis maken. Ik en mijn vrienden: Ferre en Arne vonden het eerste redelijk gemakkelijk maar de tweede was redelijk moeilijk ook omdat we maar 1 pagina konden maken. En nu mag ik niet meer verder doen met de groep en zit dit te schrijven omdat ik me niet goed gedroeg, zo nu zijn we bij het heden.

Cas Van Damme van De Muze.
Ik vond het metselen heel leuk want je kon zelf dingen bouwen en als een professionele werker te werk gaan.
Auto techniek je kon een moter van binnen zien en je kon vragen stellen.
De pen die ik kreeg kon je: op 2 manieren als kanon gebruiken, uit elkaar halen en in elkaar zetten, een raket lancering maken.
Lowie Felix Merlijn van Ryckeghem
Vandaag zijn we naar KTA mobi geweest. Eerst kregen we oftewel chocomelk oftewel fruitsap, daarna mochten we ook een koek nemen, het was lekker. Iedereen werd gesplitst in groepen.We deden vanalles bv: schilderen, bouwen, enz. Bij schilderen maakten we van drie kleuren verschillende andere kleuren, bv: van blauw en rood maakten we paars, van rood en geel maakten we orange, enz.
En bij bouwen metselden we muurtjes, dat was wel leuk, Maar het kost wel precies, anders valt je huis in elkaar.

Sarah
Eerst hebben we een koffiekoek gegeten met lekkere fruitsap of chocomelk.
Dan werden we in groepen verdeeld, wij zijn groep d1.
We zijn gaan metselen en dat was leuk!
Daarna zijn we naar de economieklas waar we een vragenlijst moesten beantwoorden over ons eigen een beetje.

Judith

maandag 13 februari 2012

Ik vond het vandaag leuk omdat we allemaal praktische dingen deden dat we op een ASO school niet doen.
Persoonlijk vond ik chemie het leukst.
Vandaag hebben we dingen gedaan zoals automechanica,fietsmechanica,chemie,schilderen,handel,bouw.
Dino 
op bezoek in Mobi...
met onze anderstalige nieuwkomers.
we ontmoeten hier heel wat oud-leerlingen (die intussen al behoorlijk wat Nederlands praten!)
we maakten een naamplaatje en zagen de verschillende machines (frezen, boren, ...)
we maakten een ritje met de vrachtwagen (met z'n zessen op de achterbank...)
het schilderen en metselen was iets minder (liever in het echt!)
nu zijn we aan de computers beland; het typen gaat niet altijd even vlot, maar we leren bij...
net zoals de vorige jaren een boeiende dag
en een toekomstperspectief voor velen!

we hebben geleerd over elektriciteit en we hebben een ritje gemaakt met de vrachtwagen.
en het leukst van al was het bouwen van een klein huisje.
het is een groot gebouw en heel mooi georganiseerd.
straks gaan we nog naar de workshop automechanica,  hopelijk is het heel leuk
en misschien kom ik volgende jaar wel naar deze school.                                             kerem


Vandaag hadden we in een vrachtwagen gereden. Het was heel leuk want dat was mijn eerste keer dat ik in een vrachtwagen zat. We hebben ook de onderdelen van een fiets benoemd , er waren wat stukken bij waarvan ik de naam niet wist. Daarna hebben we ook een beetje informatie over de vrachtwagen gekregen. We kwamen te weten hoe je met de fiets veilig naast een vrachtwagen kan staan. Daarna was het tijd om te eten.

Oumaimae , De kleurdoos
Vandaag hebben wij (de leerlingen van D.Van Monckhoven) een bezoek gebracht aan de MOBI school. We namen deel aan verschillende workshops. Onze eerste workshop was mechanica. Daar hebben we een metalen naamkaartje gegraveerd. Op dat kaartje stond onze naam en onze geboorte datum. Dan hebben we een dansje geleerd een mechanicadansje. Daarna deden we een klein wedstrijdje om te zien wie de beste was! Louise was de winnaar. We maakten ook een ritje met de vrachtwagen. Het was een hele leuke dag!
cato

Welkom

Welkom iedereen op de DOEWEEK-blog. Via deze weg kan je foto's van de verschillende workshops zien. Je leest er ook berichtjes van de leerlingen die op bezoek kwamen.

Veel kijk- en leesplezier!

A. Terryn
Pedagogisch coördinator